13a Fira ‘Vine a fer cervesa’

Dia i hora
15/10/2016
11:00 - 23:00

Localització
Carrer 11 de Juny [com arribar?]

Categories

13a Fira de cervesers amb presència de 10 cerveseres, realització de tallers d’elaboració, de maridatge, detecció de sabors, i amb menjar de qualitat i música en viu.

Entrada lliure

Assitència gratuïta a alguns tallers.

D’altres tallers són de pagament, amb 50% descompte per compra avançada a la web http://www.masmalta.com/es/79-vine-a-fer-cervesa

 

Agenda completa de dissabte 15 :

cb-2016oct15-vine-a-fer-cervesa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A l’actualitat la cervesa és una beguda amb un gran consum. Catalunya, tot i ser un país eminentment vinícola, l’afició per la cervesa està adquirint unes dimensiones importants. L’estat espanyol és el tercer estat productor de la Unió Europea, per darrera d’Alemanya i Regne Unit, i el novè país productor del mon.

Tradicionalment la cervesa era considerada la germana pobre del vi i fou arraconada des de la època dels romans. A la actualitat, la moda del “tapeo” ha fet ressorgir el seu consum. Malgrat la gran afició que desperta el món de la cervesa al nostre país, existeix un gran desconeixement sobre els seus orígens, la seva elaboració i varietats.

A quasi tots ens resulta poc sorprenent el fet de fer vi o pa a casa. Fins fa poc temps, era molt habitual que a les masies s’enfornésin el pa i es fésin el vi per cada any. Quasi tots encara coneixem a algú que té vi casolà, o embotits de matança pròpia o derivats de la llet (formatges, mantegues, etc…) d’elaboració pròpia. Però no ens resulta gens familiar el fer cervesa a casa, encara que es tracta d’una elaboració molt més fàcil que les anteriorment citades.

Als països de gran tradició cervesera (Bèlgica, Anglaterra, Alemanya i als Estats Units), aquesta activitat a anat arrelant amb gran èxit, fins el punt de que moltes de les petites fàbriques artesanes de gran qualitat existents ara, van néixer gràcies a que “cervesers casolans” (Home Brewing) es van atrevir a donar el salt, d’una producció destinada al consum propi, a la producció local artesana.

Aquesta pràctica, que tot just ara es comença a conèixer al nostre país, proporciona la satisfacció de poder realitzar de manera artesana qualsevol tipus de cervesa desitjada, aprenent la totalitat del seu procés d’elaboració i obtenint finalment un producte exclusiu i del tot personalitzat.

Per tot això, neix i es perpetua gràcies a l’esforç dels aficionats voluntaris, professionals productors i de les empreses que hi participen que es descriuen en cada edició. Aixi s’organitza l’activitat pública-gratuïta anual “Vine a Fer Cervesa” (VFC) amb els següents objectius:

  • Donar una idea global del procés: principals ingredients utilitzats i les diferents etapes d’elaboració de la cervesa.
  • Ensenyar a distingir les diferents famílies de cerveses i a reconèixer les principals característiques de cadascuna d’elles.
  • Fomentar hàbits de consum responsable de la cervesa.
  • Ensenyar a servir adequadament els diferents tipus de cervesa i assaborir les seves principals característiques organolèptiques.
  • Descobrir diferents aspectes culturals, històrics i gastronòmics d’altres països del món, relacionats amb la cervesa.
  • Transmetre els coneixements teòrics i metodològics per poder fer la vostra pròpia cervesa a casa.

I així mateix ser una plataforma de difusió i presentació de les cerveses naturals que es produeixen i comercialitzen a la nostra terra.

Per tot aixó, VINE A FER CERVESA amb nosaltres !!

 

+info http://www.cervezas.info/vfc/

+info https://www.facebook.com/VineAFerCervesa/

· esdeveniment facebook  https://www.facebook.com/events/243112736086453/

· Vídeo del Vine a Fer Cervesa’2014