Cinefòrum documental “Earthship’ : un nuevo mundo en el fin del mundo

Dia i hora
23/09/2016
19:00 - 22:00

Localització
Auditori [com arribar?]

Categories

DV 23 SETEMBRE 19h AUDITORI BLOC ONZE

Cicle de cinefòrums “Planeta net, suma’t al decreixement” :

Cinefòrum : documental “Earthship / Navetierra’, un nuevo mundo en el fin del mundo”

Aquesta vegada però ens volem apropar a la bioconstrucció, concretament a la proposta de Michael Reynolds “Earthship” o “Nave Tierra”, cases amb gran capacitat d’autonomia a nivell enegètic ja que aprofiten al màxim els recursos naturals com son el sol, l’aigua de la pluja, o lo caloret que la terra desprèn.
Però això no és tot, potser la seva característica principal ha sigut la idea de convertir els nostres residus en material de construcció. Allà on molts veiem neumàtics vells, llaunes, ampolles…és a dir un greu problema, en Michael Reynolds va veure una casa.
Parlar de Nave Tierras o Earthship és parlar de moltes coses…del plàstic i el problema que genera, dels reptes constructius i traves legals, del negoci de l’energia i la pobresa que genera,  però també de la nostra capacitat d’imaginació, d’ingeni per transformar els residus en un recurs constructiu, i de la força que tenim quan ens ajuntem amb un objectiu comú.
A més comtarem amb una convidada molt especial, Claudia Tejada, arquitecte per la Universitat de la Plata i que ens paralarà sobre el projecte “Navetierra Druvaloka”, Mar del Plata, Argentina.

+Pintxos preparats per la comissió Horts CB

Org: Horts CB

CB 2015SET23 CINEFORUM horts