Visita als projectes de Can Batlló (per a totes les edats)

Dia i hora
11/06/2016
11:00 - 13:30

Categories

Portes obertes als espais comunitaris de Can Batlló amb visita lliure comentada.

Després d’una breu introducció a la gent i entrega d’un mapa, ruta lliure pels diferents espais. Cadascun estarà obert amb gent dins per explicar als visitants la comissió, el projecte o l’espai polivalent. A cada espai poden haver-hi tallers i/o activitats!

CB 2016 Aniversari5 Portes obertes espais

CB 2016 Aniversari5 Guia visita espais comunitaris 11juny2016 1d2 CB 2016 Aniversari5 Guia visita espais comunitaris 11juny2016 2d2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alguns dels espais visitables :

Nau 69 (al costat del bar) : inauguració de l’exposició sobre les obres de transformació de la Nau69 en sala polivalent, cuina i menjador social. A càrrec de Disseny de l’Espai i Infraestructures.

La Biblioteca Popular Josep Pons us vol presentar un recull d’aquests últims 5 anys d’una manera diferent i divertida, i ho farà en forma d’auca: “L’Auca de la Biblioteca”. Es presentarà el dia 11 de juny a les 12 del migdia. Tindrà format de poster i estarà penjada a les parets de la Biblioteca. També hem preparat un video amb un recull d’imatges que il.lustren l’evolució de la Biblioteca i del seu entorn. A la mateixa hora es farà la presentació del nou fons documental “RECULLS DE PREMSA” un arxiu de notícies, anuncis i articles sobre Can Batlló publicats en diversos mitjans des del 1870 fins a l’actualitat. Aquest fons està disponible per consulta durant els horaris habituals de la Biblioteca

La Impremta Col·lectiva engegarà màquines a les 11h per fer targetes i postals. S’explicarà com funciona la impressió tipogràfica. A més, a les 13h tindrà lloc l’actuació musical de Ruth & Clara HardcoreFolk acompanyada de vermut.

Arts Can Batlló obre el taller de serigrafia a on s’ensenyarà breument la tècnica i podreu estampar el disseny del cinquè aniversari a la vostra samarreta! (cartell)

L’ Espai de Creació Musical (ECM), espai autogestionat al barri per la creació, l’aprenentatge i l’evolució musical. El local d’assaig a l’auditori estarà obert fins les 14h amb classes d’introducció de guitarra, baix i bateria. L’estudi de gravació i control tècnic quedarà obert per als curiosos. Es podrà veure i escoltar gravacions d’àudio pròpies, vídeo dels actes de l’ECM i entrevistes junt amb una petita exposició de fotos de les activitats realitzades.

El Rocòdrom, a la planta primera, sobre el bar, autoconstruït i autogestionat hi serà obert a tothom que vulgui practicar l’escalada a qualsevol nivell (poca alçada, sense corda i amb caiguda sobre matalàs de seguretat).

L’espai d’entrenament d’arts escèniques i circ a la nau Bloc 9 (davant dels Horts, i al costat de l’Espai Infantil-Familiar) obrirà durant tot el dia 11 per a que tothom pugui conèixer les instal·lacions i practicar qualsevol disciplina d’arts escèniques- També s’oferiran tallers dirigits de trapezi, teles, algun taller sorpresa (possiblement dapo, slackline i altres) i bombolles de sabó pels més petits. Hi haurà una pissarra fora amb les hores exactes..

La Garrofera de Sants, cooperativa ecològica autogestionada, és una proveïdora d’aliments naturals seguint uns criteris de consum responsable.

Als Horts i Jardins Comunitaris hi haurà portes obertes ja des de les 10 fins les 13h, i es farà una formació sobre plantes medicinals de la Mediterrània, tractant les propietats, distingir-les segons els aromes, calendari de plantacions i collita, etc.

El Centre de Documentació dels Moviments Socials , davant la nova zona esportiva, a la porta 87, obrirà en mode informatiu per totes aquelles que vulguin conèixer aquest arxiu. El projecte ja compta amb prop de 18 anys i té per objectiu recollir els materials i continguts que generen els moviments socials de base de la ciutat de Barcelona i la seva àrea d’influència, i donar-los difusió per mitjà de projectes editorials, dossiers, audiovisuals o altres pràctiques divulgatives, així com la promoció de la recerca en les temàtiques relacionades amb els moviments socials i polítics i les seves actuacions. L’abast cronològic fonamental del CeDoc és des de l’etapa coneguda com Transició fins l’actualitat. També s’explicarà com es té cura de la documentació i dels diferents objectius del col·lectiu d’enguany. I qui vulgui, podrà endur-se´n a casa material repetit.

L’espai de circ, ubicat a la nau Bloc 9 (al costat de l”espai familiar) obrirà l’espai per a que tothom pugui venir a conèixer les instal·lacions i practicar qualsevol disciplina d’arts escèniques i oferirem tallers dirigits de trapezi, teles, algun taller sorpresa (possiblement dapo, slackline i altres) i bombolles de sabó pels més petits. Posarem una pissarra fora amb les hores exactes el mateix dia. L’espai disposa de 2 teles, 1 aro, 2 trapezis, 1 corda vertical, un slackline rodeo i altres slcklines més petits, masses de malabars, pilotes, monocicles i un espai ampli per fer verticals, acrobàcia,… escalfar i estirar.