Inventari de Can Batlló: teixint una història col·lectiva

Llibre escrit per diversos autors sota el segell Riera de Magòria, una col·lecció d’història local de Sants. El llibre dóna una visió panoràmica de Can Batlló, des dels orígens fins al seu futur.

CB LLIBRE portada·Pròleg, Itziar González
·Introducció, LaCol
·El barri, la ciutat i la renda, Jordi Ortega Robert
·Dels Batlló als Muñoz, Agustí Giralt
·Jugant a reporters a la ciutat dels oficis, David Roman, Xavier Corbella
·L’afer Batlló: contra la ignomínia i en defensa de la ciutat dels oficis, LaCol
·La lluita veïnal d’una vida, Jordi Soler
·Dos anys a Can Batlló: somnis que es fan realitat, Josep Marcé
·Imaginar Can Mangala, el barri cooperatiu de la Bordeta, Hernán Córdoba-Mendiola, Marc Dalmau
·Can Ricart i Can Batlló, Similituds i diferències entre dos gegants invisibles de Barcelona, Zaida Muxí, Josep Maria Montaner
·Murs, murets i tanques, Quim Rosell

A la venda per internet,  al bar de Can Batlló, la cooperativa d’arquitectura Lacol (c/Ciceró, 5 a Sants) i a la llibreria cooperativa La Ciutat Invisible (c/Riego, 35 a Sants).

 

Com un gegant invisible: Can Batlló i les ciutats imaginàries

cb docu gegant invisibleDocumental sobre un gegant invisible al mig de la ciutat, amagat darrere els murs. Un recinte pendent de transformació i objecte de la reivindicació i la lluita veïnal des de fa molts anys, actualment en procés de reapropiació per part de la ciutadania.

A través del procés de la seva recuperació, ens preguntem sobre quines són les regles del joc, els actors, interessos i estratègies que han dictat les transformacions urbanes a la Barcelona dels últims trenta anys i que ens han portat a la situació actual, al Can Batlló de la propietat privada enfront el Can Batlló per la gent. A partir d’aquí mirem cap al futur i plantejem una reflexió sobre les altres Barcelones posibles, sobre totes les ciutats que encara ens queden per imaginar.

Documental de en visió gratuïta i dvd en venda a internet, al bar de Can Batlló, la cooperativa d’arquitectura Lacol (c/Ciceró, 5 a Sants) i a la llibreria cooperativa La Ciutat Invisible (c/Riego, 35 a Sants).