Can Batlló s’adhereix al manifest Sants-Montjuïc pel referèndum

El govern de la Generalitat s’ha compromès a organitzar un referèndum sobre la independència pel dia 1 d’octubre amb una pregunta clara: «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?».
El referèndum sobre la independència és una demanda compartida pel 80% de la ciutadania de Catalunya, que s’ha intentat pactar insistentment amb el govern espanyol però que ha topat amb una clara falta de voluntat política.
La negativa a un referèndum acordat (tal com va ser possible a Escòcia o al Quebec) ha anat acompanyada d’una repressió judicial contra càrrecs electes i l’amenaça de fer-la més extensa i profunda (aplicació de l’article 155, etc.) per tal d’impedir-nos anar a votar, el dret més elemental d’una democràcia.
El que està en joc l’1 d’octubre és el dret del poble a decidir, tant si es vol votar sí, com no, en blanc o fer un vot nul. Per això anar a votar serà un acte de defensa de la democràcia, del dret a decidir, i també una mobilització contra la repressió en marxa i de l’amenaça de fer-la més intensa.
Aquest és el convenciment compartit que ens ha animat a organitzar la campanya unitària Sants-Montjuïc pel referèndum.

Les sota-signants pretenem agrupar el màxim nombre possible d’entitats, persones i forces polítiques dels nostres barris per tal de promoure

  • La participació en la votació del referèndum de l’1 d’octubre, independentment de l’opció que es vulgui escriure a la papereta, com un compromís amb la democràcia i el dret a decidir.
  • La mobilització pacífica i ferma contra la repressió que ha dut i està duent a terme l’Estat contra les institucions, els càrrecs electes i les persones que promoguin,  organitzin i donin suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Per democràcia: l’1 d’octubre, que no falti el teu vot.