Fes-te sòcia!

La transformació del recinte de Can Batlló s’activa a partir del juny de 2011, amb l’entrada veïnal al recinte. La primera nau aconseguida és el Bloc Onze. La seva rehabilitació, realitzada amb jornades de treball col·lectiu, dura més de dos anys. El primer espai habilitat és la Biblioteca Popular Josep Pons. Posteriorment es rehabilita un espai de trobada, un auditori, un rocòdrom i diverses sales polivalents per a fer-hi activitats i tallers.

L’autogestió del Bloc Onze al llarg dels primers anys legitima la Plataforma de Can Batlló per demanar les cessió de més naus per a ubicar-hi nous projectes comunitaris. Al llarg dels anys s’han anat transformant més espais i s’hi han anat ubicant nous usos. Can Batlló no ha parat de créixer. Actualment hi ha més d’una vintena de projectes de diferents àmbits: artístic, cultural, cures, educació, habitatge, consum, reivindicació de drets, conservació de memòria històrica…Hi ha projectes d’ajuda al veïnat posant a disposició eines i coneixements per a realitzar reparacions o fabricar/produir un mateix el que necessiti, així com projectes per a preservar la desaparició d’oficis al barri i a la ciutat. També s’hi fa assessorament i acompanyament per a  la creació de societats cooperatives.

Can Batlló és un espai d’ús obert, no privatiu. En poden fer ús tant projectes que formen part de l’Associació com d’externs. Cada setmana s’hi realitzen diversos actes: xerrades, presentacions, exposicions, actuacions, debats, tallers, dinars populars…

Depenent de la naturalesa de cada projecte aquest funciona a partir o del voluntariat o de l’autoocupació, sempre practicant l’autogestió coordinada, de recolzament i de suport mutu, per a esdevenir veritablement un espai on no hi existeixin individualismes ni discriminacions socials, laborals ni d’identitat.

Can Batlló és viu; és jove i l’hi queda molt per a créixer. Cal ampliar la seva superfície útil transformant encara més espais del recinte per a que no acabin en mans de l’especulació privada i tampoc volem que esdevingui un espai gestionat per l’administració pública. Cal donar cabuda a encara més iniciatives organitzades per el veïnat enfocades a cobrir les necessitats de totes sempre a través de la gestió comunitària.

COM COL·LABORAR AMB CAN BATLLÓ:

La millor forma de col·laboració, de recolzament, el que ens fa fortes davant l’administració és mostrar la nostra massa social. Volem ser milers, i si som molta gent sabem que no solament la continuïtat de Can Batlló estarà assegurada, sinó tots els propòsits que ens plantegem de cara al futur seran possibles.

Si t’agrada Can Batlló fes-te sòcia de l’Associació.