“Poble Rebel” el documental

Aquest dimecres 27, a les 18:30h, pel canal de YouTube de la FSSeguí

Podreu veure a través de: https://ja.cat/ZVo8C

La presentació del documental serà càrrec dels seus creadors, i, en acabar, dues de les persones que hi surten i també els documentalistes respondran preguntes que s’haguin fet pel xat del YouTube, també explicaran impressions i opinions relacionades.

“Hi ha una Catalunya on la desobediència, la dissidència o l’autoorganització davant la misèria han estat i són palpables, com també la via repressiva per eradicar-les. Gràcies a la tasca tenaç de persones que, càmera en mà, han anat documentant la microhistòria dels darrers quaranta-cinc anys es pot veure aquesta història entreteixida per tres peces essencials: el marc econòmic, social i polític de cada moment. POBLE REBEL, com a llargmetratge documental, es fonamenta en els testimonis i diàlegs entre individus que han format part de realitats d’activisme social i que ens narren, en primera persona, les seves experiències i aprenentatges. Veiem lluites, pràctiques i fets que esdevenen referents i creen corrents; coneixem les motivacions que els fan néixer i els impulsos que els fan créixer; palpem la funció social i política que desenvolupen i en desxifrem la legitimitat i les raons de la seva acció fora o al marge d’unes lleis fetes a mida dels lobbys que les dicten. Aquestes llargues quatre dècades moltes persones i col·lectius han optat, a Catalunya, per esbossar vies de resistència, desobediència i construcció d’alternatives als models imperants. A banda, comprovem com el poder destapa la maquinària repressiva per extirpar d’arrel les lluites, operació quirúrgica d’èxit relatiu, perquè mai acaba d’assolir el seu objectiu: anys després, aquelles velles aspiracions continuen germinant i, com fulles d’heura, generen nous brots que vénen d’antigues derrotes, de petites victòries o d’il·lusions reconstruïdes. ” https://poblerebel.cat/

https://acats.cat/

http://fundacionssegui.org/